فهرست مطالب

فصلنامه سلامت و محیط زیست
سال پنجم شماره 4 (پیاپی 18، زمستان 1391)

  • تاریخ انتشار: 1391/11/10
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله اصیل
  • عبدالمطلب صیدمحمدی، حسین موحدیان عطار، مهناز نیک آئین صفحه 399
    زمینه و هدف
    آلوده شدن منابع مختلف آب آشامیدنی به نیترات می تواند اثرات نامطلوبی بر سلامت انسان داشته باشد. مشکلات موجود در استفاده از فناوری های فیزیکوشیمیایی حذف نیترات، لزوم استفاده از فرایندهای دنیتریفیکاسیون بیولوژیکی از آب را که دارای کمترین اثرات جانبی باشند مطرح نموده است. هدف از انجام این پژوهش حذف نیترات از آب اشامیدنی با استفاده از باکتری های خودپرور رشد یافته بر روی بستر کربن فعال اصلاح شده با گوگرد عنصری در راکتور با بستر شناور است.
    روش بررسی
    در این مطالعه پس از اصلاح کربن فعال با گوگرد عنصری به عنوان بستر رشد میکروبی و خالص سازی ارگانیسم های دنیتریفایر اتوتروفیک، یک راکتور با بستر شناور در مقیاس آزمایشگاهی مورد استفاده قرار گرفته و کارایی آن در حذف نیترات و سایر پارامترهای شیمیایی آب نظیر pH، نیتریت، سختی، کدورت و کل کربن آلی در غلظت نیترات ورودی mg/L 90 بر حسب ازت و در زمان های مختلف هیدرولیکی 53h/5، 94/2، 4/2 و 5/1 مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که زمان ماند هیدرولیکی در راکتور با بستر شناور بر میزان حذف نیترات تاثیرگذار بوده و زمان ماند هیدرولیکی بهینه h 4/2 ساعت بوده است. در این شرایط بالاترین میزان حذف نیترات بیش از 98% و غلظت نیتریت در آب تصفیه شده کمتر از mg/L 1 است. هم چنین میزان سختی در آب خروجی از راکتور به علت استفاده از بی کربنات سدیم به عنوان منبع کربن جهت رشد باکتری های دنیتریفایر در مقایسه با سختی آب ورودی تغییری نداشته است. مقدار کدورت، کل کربن آلی و pH در آب خروجی از راکتور منطبق با استانداردهای کیفی آب آشامیدنی است.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که امکان استفاده ازکربن فعال اصلاح شده با گوگرد عنصری به عنوان بستر رشد میکروبی و منبع تامین انرژی به منظور رشد باکتری های خودپرور در یک راکتور با بستر شناور جهت حذف نیترات از آب آشامیدنی وجود دارد.
    کلیدواژگان: نیترات زدایی، کربن فعال اصلاح شده، باکتری های اتوتروف، راکتور با بستر شناور
  • معصومه روانی پور، روشنک رضایی کلانتری، مهدی فرزادکیا، سمیره هاشمی نجف آبادی، علی اسرافیلی صفحه 411
    زمینه و هدف
    قابلیت دسترسی ضعیف میکروارگانیسم ها به PAH ها در خاک سرعت فرایند اصلاح زیستی را به عنوان یک روش موثر برای حذف آلودگی از خاک محدود می سازد. عوامل فیزیکوشیمیایی متعددی بر این فرایند موثرند. در این مطالعه تاثیر مواد مغذی و شوری بر حذف فنانترین از خاک آلوده بررسی شد.
    روش بررسی
    خاکی عاری از آلودگی های شیمیایی و میکروبی را به طور مصنوعی به فنانترین آلوده نموده سپس محلول مواد مغذی و شوری در دو غلظت همراه با مخلوط میکروبی به آن اضافه شد تا نسبت 10% وزنی حجمی حاصل گردد. نهایتا غلظت فنانترین باقی مانده در خاک پس از استخراج با اولتراسونیک توسط دستگاه کروماتوگرافی گازی مورد سنجش قرار گرفت. جمعیت میکروبی نیز با روش MPN سنجش شدند. این مطالعه بر اساس طراحی آزمایش فاکتوریل کامل دو سطحی انجام شد.
    یافته ها
    نتایج آزمونMPN نشان داد که روند رشد میکروبی دارای تاخیر بوده است. طراحی آزمایش فاکتوریل کامل نشان داد مواد مغذی بیشترین تاثیر بر فرایند اصلاح داشته و راندمان حذف فنانترین از خاک در محلول مواد مغذی حداکثر شوری حداقل بیشترین مقدار و برابر 14/75 % به دست آمد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه نشان داد که با افزایش غلظت مواد مغذی میکروارگانیسم ها قادرند مقدار بیشتری از آلاینده نفتی فنانترین را از خاک حذف نمایند، اما شوری درمحدوده غلظت به کار رفته تنها موجب تاخیر در رشد میکرو ارگانیسم ها شده و اثر ممانعت کنندگی و یا پیشرفت بر حذف فنانترین نداشته است.
    کلیدواژگان: هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای، طراحی آزمایش، اصلاح زیستی خاک، مواد مغذی، شوری
  • سمیه گلباز، احمد جنیدی جعفری*، روشنک رضایی کلانتری صفحه 423
    زمینه و هدف

    سیانید، آلاینده ای سمی است که در پساب صنایع مختلف مانند آهن و استیل، استخراج ذغال سنگ، ساخت فلزات غیر آهنی و آبکاری فلزات وجود دارد. با توجه به سمیت بالای این آلاینده، وجود آن در منابع آبی و پساب ها، خطر جدی برای سلامتی و حیات موجودات زنده به شمار می آید. جهت حفظ سلامتی افراد، کنترل غلظت این آلاینده در حد استاندارد ضروریست. هدف اصلی این مطالعه، بررسی کارایی فرایند فنتون در حذف سیانید از محیط های آبی بود.

    روش بررسی

    این تحقیق یک مطالعه تجربی است که در مقیاس آزمایشگاهی و در سیستم بسته انجام شد. در طی انجام فرایند اکسیداسیون فنتون، اثر pH، نسبت مولی H2O2/ Fe2+، زمان تماس و تاثیر غلظت اولیه سیانید بر راندمان حذف این آلاینده از محیط های آبی، مورد مطالعه قرار گرفت. در تحلیل داده ها از نرم افزار Excel استفاده شد.

    یافته ها

    سیانید با غلظت اولیه mmol/L 0/4 در شرایط بهینه 4 pH=، نسبت مولی 046/0 = H2O2/Fe2+ (mmol/L 27/0 = Fe2+)، بعد از مدت زمان h 1، به علت عامل اکسیدکننده رادیکال های هیدروکسیل، حدود 92% حذف شد و با افزایش زمان واکنش، تغییر محسوسی در راندمان حذف مشاهده نشد. راندمان فرایند فنتون با افزایش غلظت اولیه سیانید از mmol/L 4/0 به mmol/L 6/0 از 92 به 60% کاهش یافت.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان داد، روش اکسیداسیون فنتون می تواند به عنوان گزینه ای مناسب به هنگام طراحی و انتخاب روش حذف سیانید جهت دستیابی به استانداردهای زیست محیطی مد نظر قرار گیرد.

    کلیدواژگان: اکسیداسیون پیشرفته، پراکسیدهیدروژن، فنتون، تصفیه فاضلاب، سیانید
  • محمد ملکوتیان، مهدی اسدی، امیرحسین محوی صفحه 433
    زمینه و هدف
    رنگ های سنتتیک از آلاینده های متداول در فاضلاب های صنایع رنگرزی هستند. تخلیه این فاضلاب ها به درون آب های پذیرنده علاوه بر جنبه های زیباشناختی، ایجاد مشکلات جدی زیست محیطی و کاهش فعالیت فتوسنتز محیط های آبی می نماید. فرایندهای اکسیداسیون پیشرفته الکتروشیمیایی از جمله فرایند ا لکتروفنتون بهره برداری ساده و قدرت بالایی در معدنی سازی آلاینده ها دارند. در این مطالعه، عوامل موثر برعملکرد این فرایند با هدف تعیین شرایط بهینه جهت حذف رنگ و COD از محلول آبی حاوی رنگ Reactive Blue 19 مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    نمونه های سنتتیک حاوی رنگ Reactive Blue 19 با استفاده از پودر رنگ و آب مقطر دوبار تقطیر تهیه و به سلول پایلوت الکتروشیمیایی که دارای دو الکترود آند و کاتد ازجنس آهن و کربن بود منتقل گردید. با افزودن یون های Fe2+ به نمونه و برقراری اختلاف پتانسیل الکتریکی، فرایند الکتروفنتون آغاز گردید. پس از آن و در زمان های مشخص از سلول پایلوت الکتروشیمیایی نمونه برداری انجام و با اندازه گیری غلظت رنگ و میزان COD، کارایی فرایند بررسی گردید.
    یافته ها
    شرایط بهینه عملکرد فرایند الکتروفنتون درحذف رنگ وCODبر اساس نتایجی که حاصل شد شامل: اختلاف پتانسیل الکتریکی 20v برای غلظت رنگ تا mg/L 100 و اختلاف پتانسیلv 30 برای غلظت رنگ mg/L 200به بالا، زمان واکنش min 06، غلظت mg/L 5/0 یون آهنII و pH مناسب جهت بالاترین درصد حذف برابر 4 به دست آمد. در این شرایط، حذف 100% رنگ و 59% COD حاصل شد.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج به دست آمده مشخص گردید که فرایند الکتروفنتون علاوه بر حذف رنگ، توانایی کاهش چشم گیر COD را دارد. براین اساس اختلاف پتانسیل الکتریکی، غلظت یون های آهن و زمان الکترولیز، پارامترهای موثر بر کارایی فرایند الکتروفنتون در حذف رنگ Reactive Blue19 هستند.
    کلیدواژگان: فرایند الکتروفنتون، اکسیداسیون پیشرفته، رنگ Reactive Blue19، اختلاف پتانسیل الکتریکی
  • حامد بیگلری، ادریس بذرافشان * صفحه 445
    زمینه و هدف

    فنل و مشتقات آن از متداول ترین ترکیبات آلاینده محیط زیست هستند که علاوه بر ایجاد مشکلات بهداشتی حضور آنها در محیط آبی موجب تشکیل 11 آلاینده سمی که جزو گروه آلاینده های متقدم هستند، می گردد و این مهم بر اهمیت حذف این ماده از محیط های آبی می افزاید. بنابراین در مطالعه حاضر کارایی فرایند الکتروشیمیایی در حذف فنل از محیط آبی سنتتیک با کاربرد الکترود آهن و آلومینیوم مورد بررسی قرار گرفت.

    روش بررسی

    این مطالعه در یک ظرف بوکال (مقاوم در برابر اسید) با حجم موثر 1L تجهیز شده توسط الکترود های صفحه ای آلومینیومی و آهنی به روش دو قطبی به انجام رسید. در ابتدا راکتور را با نمونه سنتتیک در pH های معادل 3، 5، 7 و 9 حاوی غلظت های اولیه فنل mg/L 70، 40، 20، 5 و هدایت الکتریکی μs/cm 3000، 2000، 1500، 1000پر شده و در گستره پتانسیل الکتریکی V 60، 40 و 20 واکنش آغاز شد. در ادامه در فواصل زمانی min 20 در طی حداکثر زمان واکنش min 80، نمونه ها برداشت و غلظت باقی مانده فنل در آن به روش طیف سنجی استفاده گردید.

    یافته ها

    نتایج این مطالعه نشان داد که بیشترین درصد حذف فنل در این فرایند با کاربرد الکترودهای آهنی و آلومینیومی به ترتیب در 7 و5 =pH، زمان واکنش min 80، هدایت الکتریکی μs/cm 3000 و غلظت اولیه mg/L 5 فنل به ترتیب در حدود 98و 95% بود.

    نتیجه گیری

    در مجموع مشخص شد که فرایند الکتروشیمیایی با استفاده از الکترودهای آهنی و آلومینیومی در مقایسه با سایر روش ها می تواند به عنوان روشی مناسب، اقتصادی و مطمئن جهت تصفیه پساب های حاوی فنل مورد استفاده قرار گیرد.

    کلیدواژگان: الکتروشیمیایی، الکتروکواگولاسیون، فنل، الکترود آهن، الکترود آلومینیوم
  • منصور ضرابی، علیرضا رحمانی، محمدرضا سمرقندی، فاطمه برجسته عسکری صفحه 469
    زمینه و هدف
    فاضلاب های رنگی یکی از مهم ترین منابع آلاینده محیط زیست هستند و تصفیه این فاضلاب ها به لحاظ مواد شیمیایی سمی که وارد محیط زیست کرده و هم چنین مشکلات زیبایی شناختی فراوانی که ایجاد می کنند، اهمیت فراوانی دارد. تا کنون روش های متعددی نظیر تصفیه الکتروشیمیایی، انعقاد و لخته سازی و جذب سطحی برای تصفیه فاضلاب صنایع نساجی به کارگرفته شده اند. از اینرو در این تحقیق کارایی پودر آهن صفر ظرفیتی در حضور نور UV و پراکسید هیدروژن در حذف رنگ های اسید اورانژ 7 و راکتیو بلک 5 از محلول های آبی مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه که در یک راکتور ناپیوسته صورت گرفت، پارامترهای غلظت اولیه رنگ (mg/L 75، 50، 25)، زمان تماس (min 60،120، 30)، 11، 7،3= pH، میزان پودر آهن (L/6g/0، 3/1، 2) و غلظت پراکسید هیدروژن (L/mg 25، 15، 10) بررسی شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از آزمایشات نشان داد که کارایی حذف هر دو نوع رنگ با افزایش زمان تماس، میزان پودر آهن و غلظت پراکسید هیدروژن نسبت مستقیم و با افزایش pH نسبت معکوس دارد. هم چنین افزایش غلظت اولیه رنگ باعث کاهش کارایی حذف هر دو رنگ اسید اورانژ 7 و راکتیو بلک 5 گردید.
    نتیجه گیری
    بنابراین با توجه به نتایج حاصل از آزمایشات، روش تلفیقی ZVI/UV/H2O2 کارایی بالایی را در حذف رنگ های اسید اورانژ 7 و راکتیو بلک 5 از خود نشان داده است.
    کلیدواژگان: پودر آهن صفر ظرفیتی، اسید اورانژ 7، راکتیو بلک 5، راکتور ناپیوسته، پراکسید هیدروژن
  • روحان روحان رخشایی، زهرا ضمیرایی، سمیه باقی پور، محمد پناهنده صفحه 489
    زمینه و هدف
    از سرخس آزولا فیلیکولوییدس برای حذف «آبی بازی 3» که یک رنگینه کاتیونی و سرطان زا بوده در یک سیستم ناپیوسته (Batch) استفاده شده است.
    روش بررسی
    از سیستم های ناپیوسته با تهیه غلظت های معین آلاینده رنگی و در حضور مقادیر معین جاذب در شرایط بهینه استفاده گردید. با اسیدی کردن و بازی کردن محیط آزولا و در ادامه تیتراسیون پتانسیومتری با محلول های بازی و اسیدی استاندارد از گروه های اصلی جاذب در دیواره سلولی آزولا ارزیابی به عمل آمد.
    یافته ها
    مشاهده گردید که آزولای غیر زنده راندمان حذف 82% برای غلظت اولیه رنگ mg/L 200 در شرایط واکنش زمان تماس h 6، 6= pH، دمایC 025 و دوز مصرفیg/L 5 آزولا را به دنبال دارد. ظرفیت جذب ماکزیمم (Qmax) رنگ به وسیله آزولا فعال شده در سه دمای C 0 5، 25 و 50 به ترتیبmmol/g 732/0، 934/0 و 176/1 به دست آمد. تغییر انرژی آزاد گیبس (∆G) نیز برای این دماها به ترتیب 475/0-، 762/0- و kJ/mol 185/1- به دست آمد.
    نتیجه گیری
    حذف رنگ آبی بازی 3 به کمک آزولا روشی موثر و مقرون به صرفه است.
    کلیدواژگان: آزولا، حذف، آبی بازی 3، محلول آبی
  • امیر شیخ محمدی، مهدیه سردار صفحه 497
    زمینه و هدف
    آنتی بیوتیک ها آلاینده های بالقوه خطرناکی هستند که به دلیل اثرات سمی آنها بر روی زنجیره غذایی وجریان های آبی مشکلات زیست محیطی عدیده ای را بر روی انسان و سایر موجودات زنده ایجاد می نمایند. این مطالعه با هدف بررسی امکان استفاده از پوسته میوه بلوط به عنوان یک جاذب ارزان قیمت درحذف پنی سیلینG از محلول های آبی صورت گرفته است.
    روش بررسی
    آزمایشات در مقیاس آزمایشگاهی و به صورت ناپیوسته انجام شد. تاثیر متغیرهای موثر درفرایند حذف پنی سیلینG، از جمله pH، مقدار جاذب، غلظت اولیه پنی سیلین و زمان تماس، منحنی شکست بررسی شد. علاوه بر این فرایند واجذب نیز جهت استفاده مجدد از جاذب مورد مطالعه قرار گرفت. خصوصیات سطحی پوسته بلوط با استفاده از تبدیل فوریه مادون قرمز و میکروسکوپ الکترونی پویشی ارزیابی گردید ایزوترم (لانگمیر و فروندلیچ و دابینین- رادشکویچ) وسینتیک جذب (درجه اول کاذب، درجه دوم کاذب و نفوذ داخل ذره ای) برای ارزیابی داده ها مطالعه شدند.
    یافته ها
    حداکثر راندمان حذف پنی سیلین در 3=pH، دوز جاذب g/100mL 1/0 زمان تعادل min 120، به دست آمد. نتایج نشان داد که جذب سطحی پنی سیلین بر روی پوسته میوه بلوط ازایزوترم فروندلیچ (996/0=R2) پیروی می کند. هم چنین مطالعات سینتیکی هم بستگی بیشتری را با معادله درجه دوم کاذب (992/0=R2) نشان داد.
    نتیجه گیری
    بر مبنای نتایج حاصل از این مطالعه می توان اظهار نمود که پوسته میوه بلوط می تواند به عنوان یک جاذب ارزان قیمت و مناسب در حذف پنی سیلینG مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: جذب، پنی سیلینG، محلول های آبی، ایزوترم، سینتیک
|
  • Abdolmotaleb Seid, Mohammadi, Hossein Movahedian Attar, Mahnaz Nikaeen Page 399
    Background And Objectives
    Contamination of drinking water sources with nitrate may cause adverse effects on human health. Due to operational and maintenance problems of physicochemical nitrate removal processes, using biological denitrification processes have been performed. The aim of this study is to evaluate nitrate removal efficiency from drinking water using autotrophic denitrifying bacteria immobilized on sulfur impregnated activated carbon in a fluidized bed bioreactor.
    Materials And Methods
    After impregnating activated carbon by sulfur as a microorganism carriers and enrichment and inoculation of denitrifying bacteria, a laboratory-scale fluidized bed bioreactor was operated. Nitrate removal efficiency, nitrite, turbidity, hardness and TOC in the effluent were examined during the whole experiment under various conditions including constant influent nitrate concentration as 90 mg NO3--N/l corresponding to different HRT ranging from 5.53 to 1.5 hr.
    Results
    We found that the denitrification rates was depended on the hydraulic retention time and the nitrate removal efficiency was up to 98% and nitrite concentration was lower than 1mg/l at optimum HRT=2.4 hr respectively. Moreover, there was no difference in hardness between influent and effluent due to supplying sodium bicarbonate as carbon source for denitrifying bacteria. However pH, TOC, hardness, and turbidity of the effluent met the W.H.O guidelines for drinking water.
    Conclusion
    This study demonstrated that an innovative carrier as sulfur impregnated activated carbon could be used as both the biofilm carrier and energy source for treating nitrate contaminated drinking water in the lab-scale fluidized bed bioreactor.
    Keywords: Denitrification, Impregnated activated carbon, Autotrophic bacteria, Fluidized bed bioreactor
  • Maasoumeh Ravanipour, Roshanak Rezaei Kalantary, Mahdi Farzadkia, Ali Esrafily, Samireh Hashemi, Najafabadi Page 411
    Background And Objectives
    The poor accessibility of microorganisms to PAHs in soil has limited success in the process of bioremediation as an effective method for removing pollutants from soils. Different physicochemical factors are effective on the rate of biodegradation. The main objective of this study is to assess effects of nutrient and salinity on phenanthrene removal from polluted soils.
    Materials And Methods
    The soil having no organic and microbial pollution was first artificially polluted with phenanthrene then nutrients and salinity solution in two concentrations were added to it in order to have the proportion of 10% w:v (soil: water). After that a microbial mixture enable to degrade phenanthrene was added to the slurry and was aerated. Finally, the residual concentration of Phenanthrene in the soil was extracted by ultrasonic and was analyzed using GC. We measured the microbial populationusing MPN test. This study was conducted based on the two level full factorial design of experiment.
    Results
    MPN test showed that the trend of microbial growth has experienced a lag growth. The full factorial design indicated that nutrient had the maximum effect on bioremediation; the rate of phenanthrene removal in the maximum nutrients - minimum salinity solution was 75.14%.
    Conclusion
    This study revealed that the more nutrient concentration increases, the more degradation will be happened by microorganisms in the soils. However, salinity in the concentration used had no effect on inhabitation or promoting on the Phenanthrene removal.
    Keywords: PAHs, Experimental Design, Soil Bioremediation, Nutrient, Salinity
  • Somayeh Golbaz, Ahmad Jonidi Jafari, Roshanak Rezaei Kalantari Page 423
    Background And Objectives

    Cyanide is a toxic pollutant existing in the various industrial effluents such as iron and steel، coal mining، non-ferrous metals manufacturing and metal plating. Its presence in water resources and wastewater، as serious hazardous substances leads to undesirable effects on both the environment and human. Thus، its concentration control is essential for human health. The main goal of this study was to evaluate Fenton process efficiency in cyanide removal from aqueous solution.

    Materials And Methods

    This is an experimental study Conducted at Lab scale in a batch system. We investigated effect of different variables including; pH، mole ratio of Fe2+/ H2O2، contact time، and initial concentration of cyanide. Data were analyzed using Excel software.

    Results

    We found that cyanide with initial concentrations of 0. 4 mM/L was reduced by 92 %. This removal result was related to oxidizing agent of hydroxyl radicals under optimum conditions including; pH = 4، molar ratio Fe2+/ H2O2= 0. 046 (Fe2+=0. 27 mM/L) after 6o min reaction time. An increase in reaction time was not improved cyanide removal efficiency. Moreover، the Fenton process efficiency in cyanide removal decreased from 92 to 60 %، by increasing the initial cyanide concentration from 0. 4 to 0. 6 mM/L.

    Conclusion

    It can be concluded that Fenton oxidation Process can be considered as a suitable alternative for cyanide removal to achieve environmental standards.

    Keywords: Advanced oxidation, Hydrogen peroxide, Fenton, Wastewater treatment, Cyanide
  • Mohammad Malakootian, Mahdi Asadi, Amir Hossein Mahvi Page 433
    Background And Objectives
    Synthetic dyes represent one of the largest groups of pollutants in wastewater of dying industries. Discharging these wastewaters into receiving streams not only affects the aesthetic but also reduces photosynthetic activity. Electrochemical advanced oxidation processes such as Electro-Fenton process are low operational and have high mineralization degree of pollutants. In this study, we investigated affective factors in this process to determine the optimum conditions for dye and COD removal from aqueous solutions containing Reactive Blue 19 dye.
    Materials And Methods
    Synthetic samples containing Reactive Blue 19 dye were prepared by dissolving dye powder in double distilled water. and the the solution prepared was transferred into pilot electrochemical cell having two anode and cathode electrode made of iron and carbon. Electro-Fenton process was began by adding of Fe2+ ions and establishing electrical potential difference. After testing and at specified time intervals, each sample was collected from the pilot cell, and process performance was evaluated through measuring dye concentration and COD.
    Results
    Based on the results obtained, optimum conditions of Electro-Fenton process for dye and COD removal was determined. Accordingly, potential difference of 20 volt for dye concentration up to 100 mg/L and potential difference of 30 volt for dye concentration of more than 200 mg/L, reaction time 60 minutes, 0.5 mg/L of Fe2+ concentration and suitable pH for the maximum dye removal efficiency equaled 4 respectively. Under such conditions, the dye and COD removal was 100 and 95% respectively.
    Conclusion
    Based on the results obtained, it was revealed that Electro-Fenton process has significant ability in not only dye removal but also in COD removal. Accordingly, it was found that the effective parameters in Electro-Fenton process for removal Reactive Blue19 dye are electric potential difference, concentration of iron ions and electrolysis time.
    Keywords: Electro, Fenton process, Advanced oxidation, Reactive Blue19 dye, Electrical Potential difference
  • Hamed Hamed Biglari, Edris Bazrafshan Page 445
    Background And Objectives

    Phenol is one of the most important organic chemicals presenting in water and other environments. It not only brings about hygienic problems but also results in forming 11 toxic priority pollutants in aqueous environments. Hence, the performance of electrocoagulation process using iron and aluminum sacrificial anodes was investigated for removal of phenol.

    Materials And Methods

    We used a glass tank in 1.56 L volume (effective volume 1 L) equipped with four iron and aluminum plate electrodes to do experiments (bipolar mode). The tank was filled with synthetic wastewater containing phenol in concentration of 5, 20, 40, and 70 mg/l and to follow the progress of the treatment, each sample was taken at 20 min intervals for up to 80 min. The percent of phenol removal was measured at pH 3, 5, 7, and 9; electrical potential range of 20, 40, and 60 volts; and electrical conductivity of 1000, 1500, 2000, and 3000 µs/cm.

    Results

    It was found that the most effective removal capacities of phenol (95 and 98 %) could be achieved when the pH was kept 7 and 5 for iron and aluminum electrodes, reaction time 80 min, electrical conductivity 3000 µs/cm, initial concentration of phenol 5 mg/l, and electrical potential in the range of 20-60 V.

    Conclusion

    The method was found to be highly efficient and relatively fast compared with existing conventional techniques and also it can be concluded that the electrochemical process has the potential to be utilized for the cost-effective removal of phenol from water and wastewater.

    Keywords: Electrochemical, Electrocoagulation, Phenol, Iron, Aluminum Electrodes
  • Mansur Zarrabi, Ali Reaza Rahmani, Mohammad Reza Samarghandi, Fatemeh Barjasteh Askary Page 469
    Background And Objectives
    Colored wastewaters are known as one of the most important sources of environmental pollutants. Having toxic chemicals and aesthetic problems has made treatment of these wastewaters very crucial. So far a number of methods such as electrochemical treatment, coagulation and flocculation, and adsorption have been used for treatment of textile industries wastewater. Hence, the efficiency of zero-valent iron powder in the presence of UV light and hydrogen peroxide to remove Acid Orange 7 and Reactive Black 5 from the synthetic solutions was investigated.
    Materials And Methods
    Conducting all experiments in a batch reactor, we examined different parameters including initial concentration of the color (25, 50, 75 mg/L), contact time (30, 60, 120 min), pH (3, 7, 11), the amount of iron powder (0.6, 1.3, 2 g/l), and hydrogen peroxide concentration (10, 15, 20 ml/l).
    Result
    The results showed that dye removal efficiency was increased by increasing contact time, the amount of iron powder and hydrogen peroxide concentration. On the other hand, with the increasing pH and initial concentration of dye, removal efficiency decreased in both AO7and RB5 dyes.
    Conclusion
    We found that the integrated ZVI/UV/H2O2 method has high efficiency in removing azo dyes Acid Orange 7 and Reactive Black 5.
    Keywords: Zero, valent iron powder, Acid Orange 7, Reactive Black 5, Batch reactor, Hydrogen peroxide
  • Roohan Rakhshaee, Zahra Zamiraee, Somaieh Baghipour, Mohammad Panahandeh Page 489
    Background And Objectives
    Azolla Filiculoides as a non-living fern was used in a batch system to remove "Basic Blue 3", which is a cationic dye and a carcinogenic agent.
    Materials And Methods
    We used a batch system by applying certain concentrations of dye contaminant and in the presence of a certain amount of adsorbent under optimum conditions. The main groups presenting in the Azolla cell wall were evaluated by acidification and alkalization of Azolla's media and then potentiometric titration with standard basic and acidic solutions.
    Results
    It was observed that the removal efficiency of dye using non-living Azolla in accordance with the Langmuir isotherms was 82% for the initial dye concentration of 200 mg/lit under reaction conditions consisting of contact time 6 h, pH= 6, temperature 25 ˚C, and dose 5 g/lit. Qmax (maximum uptake capacity) by the activated Azolla at three temperatures 5, 25 and 50 ˚C was 0.732, 0.934, and 1.176 mmol/g respectively. ΔG (Gibbs free energy changes) was obtained for these temperatures as -0.457, -0.762, and -1.185 kJ/mol respectively.
    Conclusion
    Removal of basic blue 3 using Azolla is an economically and effective method.
    Keywords: Azolla, Removal, Basic Blue 3, Aqueous solutions
  • Amir Sheikh Mohammadi, Mahdieh Sardar Page 497
    Background And Objectives
    Antibiotics are potential pollutants that represent an important environmental problem because of their toxic effects on the food chain and aqueous streams. The objective of this research was to study the adsorption of penicillin G on to chestnut shell as an inexpensive adsorbent.
    Materials And Methods
    This study was performed at laboratory scale and batch system. We studied the influence of process variables such as adsorbent dose, initial PEN G concentration, pH of solution, contact time, and breakthrough curves. In order to find out the possibility of reuse, desorption study was also carried out. The surface characteristics of adsorbent were investigated using Fourier Transform Infra-Red and Scanning electron microscope. Equilibrium study data were modeled using Langmuir, Freundlich, and D-R models. Moreover, kinetic studies were done by three models of pseudo first order, pseudo second order, and intra-particle diffusion.Resuls: The maximum PEN G removal achieved was 92%, at pH 3, adsorbent dose 0.1 g/l and contact time 120 min. The Langmuir equation (R2=0.99) provided the best fit for the experimental data. It was also found that adsorption of PEN G by chestnut shell followed pseudo- second order model (R2= 0.992).
    Conclusion
    According to the results obtained, chestnut shell appears to be a suitable, low cost and efficient adsorbent for removing PEN G from waste streams.
    Keywords: Adsorption, PEN G, Aqueous solutions, Isotherm, Kinetic